Vårträffen

28 - 30 maj 2010

 

 

Vårträffen 2010 samlade 17 personer som deltog hela helgen och ytterligare cirka 10 personer som deltog under lördagens guidade körning. Det var den femte XJR träffen i Sverige. Gamen planerade och administrerade denna träff, men i vanlig ordning var det en träff där många hjälptes åt med det praktiska. Vi gladde oss över att få välkomna 11 tyska deltagare.

Fredag

Under efterdagen anlände de som avsåg att delta i träffen under hela helgen. De tyska deltagarna hade lämnat Tyskland redan torsdag kväll för att resa med nattfärjan Nils Holgersson från Travemünde i Tyskland till Trelleborg i Sverige.  Deltagarna välkomnades till träffplatsen i Skåne med välkomstdrink och röda pölser.

Under eftermiddagen föll ett lätt regn över träffplatsen så deltagarna hjälptes åt att resa två partytält utanför den byggnad där vi övernattade.

Fredag kväll serverades välkomstmiddag som bestod av en kall buffé med kalkonkött och potatisgratäng med mera. Till välkomstmiddagen anslöt några fallskärmshoppare och piloter.  Vi tände förstås den stora lägerelden och det gavs tillfälle att umgås och festa hela kvällen.

Lördag

I numera vanlig ordning hade Manne lagt en utflyktstur om cirka 15 mil. Under turen fanns pauser inlagda varav en där deltagarna bjöds på grillad korv. I turen kombinerades deltagare från hela träffen med deltagare som kom enbart under lördagen för att delta i dagsutflykten.  Vi blev totalt 19 motorcyklar på dagsutflykten och på några motorcyklar fanns det två personer. Dagsutflykten avslutades inne på träffplatsen med en gemensam fika där vi serverades kaffe och wienerbröd.

På kvällen minglade vi runt lägerelden. Bredvid lägerelden finns en uppmurad grillplats och här hjälptes deltagarna åt att grilla inför den gemensamma måltiden som vi intog vid borden ute i det fria och intill lägerelden. Priser för snyggaste XJR och längsta körsträcka delades ut. Ralle från Tyskland ansågs ha den snyggaste XJR:en och priset för längsta körsträcka gick till en av de tyska tjejerna. Så här i efterhand kan vi avslöja att priset för längsta körsträcka egentligen skulle ha gått till Ecki, men han glömde att lämna in sin lapp med redovisning över körd sträcka.

Söndag

De flesta svenska deltagarna och tre av de tyska körde hem under söndagen. Kvar på träffplatsen fanns Gamen och åtta tyska deltagare. Det var lite kyligt och regnet hängde i luften, men alla deltagarna körde en tur under Gamens ledning. Under dagen grillade deltagarna kalkonkorvar i det fria och till kvällen intogs gemensam måltid inne i klubbstugan.

Måndag

Träffen avslutades officiellt ungefär kl 1100 när samtliga deltagare lämnade träffplatsen. Assi och Siggi från Tyskland stannade hela veckan ut som gäster hemma hos Marie Louise och Gamen och alla fyra fick en trevlig avslutning på träffen.

 

 

Skånes Fallskärmsklubb var vår värd under veckoslutet

 

Tyska deltagare på färjan till Sverige

 

Grindstugan med övernattningsplatser

 

Parkeringen

 

Välkomstmiddag

 

Lördagens dagsutflykt

 

 

Lägerelden

 

Prisutdelning

Till Sandra för längsta körsträcka

Till Ralle för Snyggaste XJR-en (der Schönste XJR)

 

Andra bilder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bilder i bildspel

Assis bilder

Bokens bilder

Gamens bilder

Jans bilder

Ralles bilder

Waltis bilder

 

Filmer

Utflykt på lördagen