13. XJR-Deutschlandtreffen

  13 - 15 augusti 2010

 

Treffenpatch

 

13. XJR Deutshlandtreffen arrangerades i år i samarbete mellan XJR I.G. Südwest och Stammtisch Saar-Lor-Lux. Platsen var i utkanten av den lilla orten Düppenweiler i Saar i Tyskland. Det vill säga rejält långt ner i Tyskland för oss svenskar. Kör man snabbaste vägen i Tyskland så kör man cirka 80 mil. Det är inte självklart att man kör den snabbaste vägen och de två svenska deltagarna 2000cc och Gamen kom att köra 130 respektive 102 mil för att nå fram. 2000 cc kommer från västkusten och körde ner via Danmark. Gamen kommer från Skåne och minskade sin körsträcka genom att åka nattfärja i 10 timmar från Sverige till Tyskland.

 

De svenska deltagarna

2000cc

Gamen

 

Fredag

Under fredagen anlände nästan 200 personer till träffplatsen. Det fanns 212 anmälda inklusive de som arrangerade. Middag serverades kl 1830. Både före och efter denna bjöds det på rikliga tillfällen att träffa gamla bekanta eller knyta nya kontakter.

 

Lördag

Det arrangerades flera utflykter och de blev snabbt fulltecknade. Ett par av utflykterna ledde deltagarna in i de närliggande länderna Luxemburg och Frankrike. Exempel på utflyktsmål var ett flygmuseum i Tyskland, den franska försvarsanläggningen Maginotlinjen i Frankrike, en tur i Moseldalen och en tur till Luxemburg.

Under hela lördagen fanns det möjligheter att för en blygsam peng testa sin XJR i bromsbänk,  Sedan åt vi en fantastisk middag och därefter inleddes helgens stora festligheter. En omfattande prisutdelning inleddes och båda svenska deltagarna tog emot priser. Ett fyrverkeri fyrades av, burnout plattan användes flitigt och så var det föreställning i stora tältet.

 

Svenska deltagarna kammade hem priser

Pris för längsta körsträcka gick till 2000cc.

Pris för äldsta deltagare gick till Gamen

 

Egen valuta på träffen

Träffen hade tryckt upp egna sedlar som vi betalade med i ölvagnen.

 

 

Bilder i bildspel

Gamens bilder