Vårträffen

15-17 maj 2009

 

Träffmärke

 

Kamikaze arrangerade den första XJR träffen i Sverige och är därmed den person som har initierat de svenska XJR träffarna. Gamen har organiserat 3 träffar under vardera åren 2007, 2008 och 2009.  Denna träff blev, liksom de tidigare träffarna, en träff där vänner med XJR motorcykel som gemensamt intresse möttes.

I träffen deltog totalt 20 deltagare. 6 tyska och 4 svenska deltagare fanns på träffplatsen under hela veckoslutet och 8 deltagare kom under lördagen för att delta i den dagsuflykt som Manne arrangerade. Därutöver kom 2 personer från Tuttans och Mannes lokala MC-klubb i Kristianstad för att hjälpa till att grilla korv i pausen under dagsutflykten.

 

Fredag

De som avsåg att delta under hela helgen anlände till träffplatsen under eftermiddagen. De togs emot med välkomstdrinkar, öl och danska röda pölser. Senare under kvällen öppnade den officiella baren och vi kunde sätta oss ner för att inta välkomstmiddag.

 

Lördag

Inför lördagen hade Manne lagt upp en dagsutflykt på småvägar i östra Skåne. Denna vårdag bjöd på ovanligt låga temperaturer och detta ledde till att dagsutflykten kortades ner till bara cirka 10 mil. Manne ledde turen tidigare än beslutat till träffplatsen där vi skulle inta fika. Gamen hade lyckligtvis glömt att stänga ugnen efter frukostfikat, så klubbstugan visade sig ordentligt välkomnande med en synnerligen varm fikalokal.

Under kvällen hjälptes alla åt att grilla kalkonbiffar över den stora grillplatsen och därefter åts, umgicks och festades det omkring lägerelden.

 

Söndag

De flesta svenska deltagarna körde hem under söndagen. Gamen och några tyska deltagare stannade kvar till måndag. De tyska deltagarna körde under Kerzes ledning en dagsutflykt till Karlskrona för att besöka marinmuseumet. Gamen fanns kvar på träffplatsen och förberedde så att lägerelden och grillen var igång när de kom tillbaka. Kvällsmaten lagades över grillen och åts vid borden intill lägerelden.

 


Måndag
 

Träffen avslutades kl 1130 när de tyska deltagarna körde hem via Öresundsbron och Danmark.  Enzo hade längst sträcka att köra, 51 mil.

 

 

Skånes Fallskärmsklubb var vår värd under veckoslutet

 

PAC:en

 

Priser

 

Pokaler och svenskt Amadeus vin till vinnarna:

Till Enzo för Längsta Körsträcka (Längste Anfahrt)

och

Till Enzo för Snyggaste XJR-en (die Schönste XJR)

Enzo på den Snyggaste XJR-en

 

 

Andra bilder