Med XJR till bröllop i Kiel

21-22 maj 2009

 

Insularerin och Insulaner skulle gifta sig i Kiel den 22 maj. Ryktet hade nått mig i Sverige och jag fann det självklart att åka dit för att delta i det lokala tyska XJR  Stammtischets överraskning vid Rådhuset.

Det slumpade sig också så att torsdagen var helgdag och att hade Stammtischet förlagt sin månadskörning till Insulerninners nya bostad på Fehmarn. De hade bjudit in till grillkväll. Jag körde från Sverige i god tid för att finnas på en plats intill Calles (affären dit svenskar vallfärdar för att köpa billig alkohol) och där plockades jag upp några tyska XJR vänner.  5 kilometer senare var vi hemma hos Insulaners och gissa om de blev överraskade av att jag kom. Mitt deltagande var hemligt och vi hade förstås kommit överens om en vit lögn om att jag bara skulle handla billiga regnkläder hos Louis i Kiel.

På sen torsdag kväll körde jag, samt Assi och Siggi från Flensburg, med Karin och Walti till Kiel där vi övernattade inför fredagens överraskning.

Walti hade tagit reda på tid och plats för bröllopet och i lagom tid, så att vi inte skulle upptäckas för tidigt, körde vi upp våra motorcyklar utanför trappan.  Tiden där medgav såväl att vi kunde mingla med brudparets släkt som att binda fast en rejäl bunt tomma ölburkar bakom brudparets bil. För vår del avsltuades arrangemanget efter kortege till bröllopsmiddag för släkten.

Gamen

Bilder

Gamens XJR på färjan mellan Danmark och Tyskland

 

Insulanerinnen (Kirstin och Thomas) var värdar för Stammtisch mötet.

 

Framför garaget i Avendorf

 

Genast börjar Ralle skruva på min XJR

 

och nu är den inte original längre.

 

Grillfest i trädgården.

 

När regnet kom flyttade festen in i verkstaden.

 

Sedan blev det fint väder och regnbåge.

 

Efter Stammtisch mötet körde vi gäster vidare. Jag själv samt Astrid och Siggi övernattade hemma hos Schnekke och Walti i Kiel och laddade upp inför fredagens hemliga överraskning.

 

Kl 1210 ställde vi upp framför rådhuset i Kiel.

 

Pille, Siggi och Astrid (Astrid på sin Triumph) framför min XJR.

 

Brudparet upptäcker oss.

 

Kirstin förärades ett kraftigt hundkoppel att fästa om Thomas hals. Hans enda chans att förbli fri var att skära av kopplet med en slö kniv.

 

Ska han lyckas?

 

Kirstin ser att Thomas inte fixar det och griper in för att rädda situationen.

 

Mingel framför Rådhuset.

 

Efter ceremonin begav sig Insulanerin och Insulaner iväg till resaurang för att fira med familj och släkt. Vi eskorterade dem genom centrala Kiel med våra XJR.