6te XJR-SummerNight Treffen 

 

Treffenpatch

 

Under midsommarhelgen 2008 deltog två svenskar i den traditionella SummerNight Treffen som arrangeras av XJR StammtischNord. Träffen besöktes av totalt 100 deltagare.

 

Fredag

Efter en god natts sömn på Vogelflugliniens färja "Peter Pan, anlände deltagarna till Tyskland på vår svenska midsommaraftons morgon. I Tyskland så förstår man inte att fira denna högtid på samma sätt som hos oss så där arbetade alla.

Vi hade inte mer än kanske 15 mil att köra så vi hann med att pausa vid pansarmuseumet i tyska Münster. Extra intressant för Sven-Erik som faktiskt har jobbat som yrkesofficer en gång i tiden.

Och så anlände vi till träffplatsen i lagom tid för att sätta upp våra tält, dricka några pilsner och snacka med bekanta från tidigare träffar innan det blev dags att äta välkomstmiddag.

Lördag

Under dagen erbjöds deltagarna att välja mellan olika utflykter med varierande körsträckor. Alternativt kunde man slappa allmänt och umgås med andra som gjorde detsamma.

Svenskarna deltog i en tur om cirka 22 mil som följde härliga MC-vägar till ett fikaställe invid Elbe och återvände till träffplatsen via en av de högsta broarna i Hamburg. Här fanns en härlig utsikt men det blev lite nervöst för Gamen som lider lite av höjdskräck.

Söndag

När man deltar i veckoslutsträffar så brukar söndagar vara lite vemodiga för då ska man köra hem.  Så var det här också. Svenskarna blev faktiskt allra sist av deltagarna att lämna träffplatsen. Denna senfärdighet belönade sig på så sätt att vi bjöds in av värdarna att delta i deras lunch.

Måndag

Åter på svensk mark kl 0730. Gamen hade 30 kilometer till jobbet medan Sven-Erik fortsatte norrut.

 

Svenska deltagarna på träffen

Gamen

Sven-Erik

 

 

På väg till träffen

Utanför pansarmuseumet i Münster.

Tysk armé MC från 2:a världskriget.

Tysk armé MC från 2:a världskriget.

 

 

På träffplatsen

Här står de två svenska XJR hojarna.

Dubbla strålkastare

Speglar

Bara XJR vart man än tittar

Baren är öppen

Middagen förbereds

och serveras

Middag lördag kväll

 

Enzos nya bil

 

 

 

Träffen avslutades på söndagen

Deltagarna lämnar träffplatsen