11.XJR-Freunde Treffen

15-17 augusti 2008

 

XJR Stammtisch Schleswig-Holstein

 

 

Denna träff, som ibland kallas för JahresTreffen (årsträffen) är den största av de tyska årliga XJR träffarna. Det kom cirka 190 deltagare. En av dessa kom från Sverige.

Gamen

 

Fredag

Efter att jag lördag morgon hade kört av Vogelflugliniens färja Peter Pan, disponerade jag förmiddagen till att köra ett tiotal mil till en bikerträffmack i Bockhorn. Denna del av anresan hade jag förberett med ganska detaljerade kartor över tyska småvägar. Vid lunchtid anslöt två tyska XJR-bikers och vi fortsatte tillsammans till träffplatsen som låg i Pinnenberg, sydväst om Hamburg.

Cirka 190 personer deltog i träffen och det fanns bra många fler en 100 XJR:s på parkeringsplatsen. När vi anlände hade ölvagnen hunnit att öppna och sedan incheckningen hade klarats av tog det inte lång tid att komma i stämning.

 

Lördag

Arrangörerna erbjöd att välja mellan flera olika guidade utflykter som passade in på olika intressen och körsätt. Jag och många andra valde dock att ägna dagen till att umgås med varandra på träffplatsen och vi kunde dessutom glädja oss åt ett utomordentligt högsommarväder.

Många passade på tillfället att testa sina hojars effekt i bromsbänk.

 

Söndag

När man deltar i veckoslutsträffar så brukar söndagar vara lite vemodiga för då ska man köra hem.  Så var det här också. Jag hade bokat in mig på nattfärja från Travemünde till Sverige och hade hela dagen på mig att förflytta mig och min XJR inom Tyskland.

Så i lugn och ro kunde jag slå mig samman med några tyska kamrater för att köra en första etapp. Sedan vi kort hade stannat för att ta farväl av varandra gjorde jag lunchpaus på flygfältet i Hartenholm, där jag passade på att snacka med den lokala fallskärmsklubben.

 

Måndag

Åter på svensk mark kl 0730. Jag hade bara 30 kilometer till jobbet och kom fram i tid för att berätta om helgens upplevelser under morgonfikat.

Gamen

 

Bilder

President Höxter

Campen

Parkeringen

Parkeringen

Ölvagnen

XJR förare från Ruhr området

Madakö

Matsalen

Grillat

Ralle till bromsbänken

Bromsbänken

Ölvagnen öppen på kvällen

Yngsta XJR föraren någonsin

Burnout

Dagen efter burnout

XJR

Detalj

Detalj