11.XJR-Freunde Treffen

15-17 augusti 2008

 

 

 

 

Sommaren 2007 deltog tre svenskar i den mega XJR-träff som arrangerades av tyska XJR-förare i Köln. Träffen besöktes av totalt 250 deltagare. 3 av dem kom från Sverige. Efter en god natts sömn på Vogelflugliniens färja "Peter Pan, anlände de svenska deltagarna till Tyskland torsdag morgon 16 augusti.

------

Torsdag

Svenskarna hade i förväg avtalat med tyska XJR-förare att få köra i sällskap med dem till träffplatsen. Därför körde de under torsdagen till Kiel. Här hade de dessutom inbjudits att få övernatta hos en tysk XJR-familj.

Dagen medgav tid till inköp i Louis butik och redan här blev Boken pank. Hemma hos Schnecke und Walti bjöds svenskarna på plumkaka med kaffe och på kvällen en grillafton tillsamman med några andra tyska XJR-människor och ett grannpar.

 

Fredag

Träffplatsen låg i och för sig bara cirka 50 mil ner i Tyskland men svenskarna kom att köra cirka 70 mil.  Färden inleddes med 4 XJR:s från Kiel. De blev snabbt 5 XJR:s när Franzl anslöt och söder om Hamburg strålade svenskarna samman med ytterligare 20 XJR:s.

Efter cirka 15 mil på Autobahn och i närheten av Rinseln träffade de resten av de XJR:s som kom att ingå i kortegen om totalt 34 XJR:s.

Under dagen anlände 250 XJR-entusiaster till träffplatsen i Köln. På kvällen bjöd värden på middag, men gruppen kom tyvärr fram för sent för att hinna äta den. I stället samlades deltgarna kring ölvagnen som serverade Kölsch Bier. Den är väldigt speciell. Kölsch bryggs på ett annorlunda sätt och är inte helt enkel att förstå.

 

Lördag

Under dagen erbjöds deltagarna att välja mellan olika utflykter med varierande körsträckor. Alternativt kunde man slappa allmänt och umgås med andra som gjorde detsamma.

På kvällen förekom utöver den fantasiska middagen såväl underhållning med ett band som successivt trissade upp showen till dess att publiken dansade med. En show av det mera lättklädda slaget blev inställd i sista stund och publiken tröstades med fri Kölsch Bier.

Söndag

När man deltar i veckoslutsträffar så brukar söndagar vara lite vemodiga för då ska man köra hem. De svenska deltagarna hade inbjudits av sina tyska kamrater att köra i grupp och att övernatta på Arnolds i Ederbergland.  Arnolds Biker-Pension är världskänt för sin schnitzel som är obegränsat stor och kostar bara löjliga EUR 10. 

Biker-Pension Arnold

Gruppen bestod av 15 personer på 13 XJR:s och en följebil. Kerze körde följebilen. Eftersom Kerze körde Autobahn medan XJR-förarna följde bergsvägar så kom Kerze att poppa upp på alla pausplatser och alltid från "fel" håll.

 

Måndag

Gruppen lämnade Arnolds kl 1000 och körde inledningsvis på mindre vägar som följde parallellt med Autobahn. Först i närheten av Rinseln övergick gruppen till att köra på Autobahn.

Torsten råkade ut för ett litet missöde i form av punktering och fick ringa till ADAC efter hjälp.

Kl 2100 kom svenskarna fram till Kiel och kom ännu en gång att övernatta hemma hos Schnecke und Walti.

 

Tisdag

Walti guidade svenskarna runt i Kiel och Boken hade kommit på att man kunde handla på Louis med VISA-kort så det blev lite mera shoppande.

Under natten till onsdag tog Vogelflugliniens färja "Nils Holgersson" svenskarna till Sverige.

 

Onsdag

Åter på svensk mark kl 0730. Gamen hade 30 kilometer till jobbet medan Boken och Sverre fortsatte mot Halland.

 

 

De svenska deltagarna på träffen

Boken

Gamen

Sverre

 

På väg till träffen

XJR parkering i Kiel

3 svenska XJR redo att lämna Kiel

Tankstopp vid Rinseln. Vi är nu 34 XJR bikes.

 

Ansvar att hålla 34 XJR:s tillsammans under färden delades mellan

Gunny

Udo

Walti

GPS på Waltis XJR

 

På träffplatsen

Palätti (head of the organizers)

Svenska XJR på parkeringsplatsen

Kölsch Bier

Meat Loof

Sverre fick pris för längsta körsträcka

XJR i silver

Leds

André, Boken, Ralle och Sverre

Ralle

 

På väg tillbaka till Sverige

15 personer på 13 XJR:s körde tillsammans

Boken

Ulli

Wolle

Gunny

Kerze

Walti och Enzo

 

Sandra

Sandrator

Torsten

Sverre

Gamen

Ecki

Udo

 

Vi övernattade hos Arnolds

Biker-Pension Arnold

Arnold´s schnitzel är världsberömd

 

Övriga bilder

Paus för lunch under hemfärden

Sandrator och Enzo kopplar av under pausen

3 svenska XJR på förjan från Travemünde till Trelleborg